Gin tonic tips

augustus 22, 2018 0 Door serge prins

Gin tonic tips kun je nooit genoeg krijgen. Als je er geen verstand van hebt is het voor jou waarschijnlijk logisch dat je dit heerlijke drankje links laat liggen of op een verkeerde wijze bereid. Wat is nou goed en wat is fout. In principe gaat het daar niet om. Het gaat erom dat je het maximale uit je drankje haalt.

Glas

gin tonic tips

Welk glas kun je nou het beste gebruiken? Er zijn glazen in allerlei soorten en maten. Ook persoonlijke voorkeuren zijn verschillend. Als je onze mening wilt horen is de bolvormige glas (ballonglas) uiterst geschikt voor een gin tonic. Er kan veel ijs in het glas en de aroma’s verspreiden zich direct onder je neus. Veel mensen denken dat het drankje verwatert door de grote hoeveelheid ijs. Dat is echt niet het geval. Juist door veel ijs blijft het drankje koel en blijft de smaak goed op pijl. Liever nog een groot stuk ijs in plaats van kleine blokjes. Daardoor blijft je drankje lekker lang koel.

Botanicals

Wat je vaak ziet bij café’s of restaurants is dat er onvoldoende tijd wordt genomen om een goede, lekkere gin tonic te serveren. Een schijfje citroen of een stukje komkommer  is meestal het enige wat je krijgt. En vaak ligt het er al enkele dagen, waardoor de producten niet vers zijn. Zo zonde! Neem de tijd om na te gaan welke botanical je het beste kunt toevoegen. Versterk je gin juist met datgene wat er al in zit.

Verhouding gin versus tonic

Hoewel de ene persoon zijn of haar gin het liefst puur drinkt kan ik als tip geven dat de standaard verhouding 1 op 3 zou moeten zijn. Dat wil zeggen 1 maatje gin en 3 maatjes tonic. Zo blijven de verhoudingen zoals het bedoeld is. Natuurlijk kun je experimenteren wat je zelf lekker vindt want smaken verschillen nou eenmaal.

Fruit of schil

Wist je dat je de schil kunt gebruiken van citrus fruit? De fruitsappen van citrus zorgen er namelijk voor dat je drankje sneller dood slaat en dat willen we niet. Door alleen de schil te gebruiken zorg je ervoor dat er oliën vrij komen waardoor je het maximale haalt uit dit stukje fruit.

schil